Electricmonk

Ferry Boender

Programmer, DevOpper, Open Source enthusiast.

Blog

Technisch College Ede

Wednesday, June 22nd, 2005

(Sorry, dutch)

Injeholland.nl moet naam wijzigen.

DEN HAAG – De maker van protestsite Injeholland.nl moet de domeinnaam inleveren en hij mag de naam Injeholland niet meer gebruiken. Gebruik van de naam schaadt de reputatie van Hogeschool Inholland en vormt een inbreuk op het merkrecht, oordeelde de voorzieningenrechtbank in Den Haag dinsdag in een kort geding dat de onderwijsinstelling had aangespannen.

De overige eisen van Hogeschool Inholland wees de rechter af. Kritiek op de site valt onder de vrijheid van meningsuiting, bedreigingen, beledigingen en beschuldigingen in het gastenboek moeten met een korrel zout worden genomen, staat in de uitspraak.

Voor hetzelfde ‘vergrijp’ ben ik een keer van het Technisch College Ede afgeschopt. Stonden ze toch niet helemaal in hun recht, blijkt maar weer. Maar ja, als kleine scholier opboksen tegen een onderwijsinstelling als het A12 regime is, zelfs als je in je recht staat, natuurlijk onbegonnen werk. Het gewicht een beetje rondgooien, wat druk uitoefenen en wat dreigementen maken en je staat als arme student al snel tegen de muur.

Dat ik van die school afgeschopt ben vind ik nog niet eens het ergste. Het feit dat er met de klachten van mij en vele, vele medescholieren gewoon nooit iets gedaan is vind ik echter wel kwalijk. Maar ja, we hebben het dan ook over het Technisch College Ede, het grootste stuurloze schip van de nederlandse onderwijsinstellingen. Het TCE, waar woorden als bestuur, kwaliteit en zelfs hygiene niet lijken voor te komen in het woordenboek . Het TCE, waar men kritiek liever de kop indrukt in plaats van dit op te nemen als indicatie dat er misschien wat verkeerd zit in de organisatie. Het TCE, waar het de normaalste zaak van de wereld is om 18-jarige te intimideren tijdens gesprekken die nog het meeste weghebben van de Spaanse Inquisitie.

Leuk is dan wel weer dat, zelfs jaren later, mensen je werk nog steeds kennen en eren. “Oh, was jij dat van die site joh?! Goed werk!“.

Na aan het Technisch College Ede gestudeerd te hebben vallen alle andere onderwijsinstellingen mee. Waar andere klaagden over de organisatie van de HAN was het enige wat ik kon denken “Ach, vergeleken met het TCE is het hier best okay geregeld”. Een redelijke indicatie van de kwaliteit van TCE lijkt mij.

Het heeft ook even geduurd voordat ik begreep waarom het TCE zo hoog aangeschreven stond, volgens het TCE zelf althans, door andere opleidingen. Studenten van het TCE begrijpen dat je ten alle tijden alles zelf moet regelen, zelf in de gaten moet houden, zelf actie moet ondernemen wanneer het niet goed geregeld is, zelf je zaken op een rijtje moet houden, kortom alles zelf moet doen. Studenten van het TCE gaan niet zitten wachten totdat een docent een verhaaltje afsteekt want de kans was op het TCE nogal groot dat er niet eens een docent aanwezig was. Met andere woorden, studenten van het TCE zijn zelfstandig.

Toch nog iets positiefs aan het TCE. Een beetje mager is het wel, gezien de hoeveelheid geld die je er aan moet betalen.

Mocht deze post binnenkort op mysterieuze wijze verdwijnen, dan kan je wel raden wie er een brief met dure advocaten-taal heeft verstuurd naar mijn adres…

The text of all posts on this blog, unless specificly mentioned otherwise, are licensed under this license.